Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi

Informacja o wydarzeniu: 

Branżowa szkoła II stopnia już od 1 września 2020!!!

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego „Spożywczak” to jedyna szkoła zawodowa w Łodzi, która od ponad sześćdziesięciu lat kształci pracowników znajdujących zatrudnienie w przemyśle spożywczym. Szkoła posiada m.in. nowoczesne i doskonale wyposażone pracownie umiejętności praktycznych, a system kształcenia zawodowego opiera się na współpracy z zakładami rzemieślniczymi oraz zakładami przetwórstwa spożywczego. To szkoła Mistrzów Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet 2020! Szkoła inicjuje działania doskonalące umiejętności praktyczne uczniów, również w ramach współpracy zagranicznej, poprzez udział w wielu projektach finansowanych m.in. ze środków UE. Przez wiele lat szkoła wykształciła wielu znanych właścicieli piekarni, cukierni i zakładów mięsnych z Łodzi i okolic. Absolwenci są także wysoko cenionymi fachowcami w przemysłowych zakładach piekarsko – ciastkarskich, browarniczych, przetwórstwa mięsnego, działach produkcyjnych hipermarketów.

Skorzystajcie z możliwości nauki w łódzkim Spożywczaku

Zajrzyj do naszej szkoły! Obejrzyj film!

Branżowa Szkoła II Stopnia technik technologii żywności

O przyjęcie do szkoły mogą ubiegać się osoby, które: Ÿ

  • ukończą w tym roku szkolnym szkołę branżową I stopnia w zawodach: cukiernik, piekarz, wędliniarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, przetwórca ryb lub Ÿ
  • ukończą zasadniczą szkołę zawodową w zawodach: cukiernik, piekarz, wędliniarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, przetwórca ryb, pod warunkiem, że rozpoczęli w niej kształcenie nie wcześniej niż w roku szkolnym 2012/13.

Absolwenci branżowej szkoły II stopnia, po zdaniu egzaminu zawodowego, uzyskują tytuł technika technologii żywności. Mogą również przystąpić do egzaminu maturalnego.

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego ul. Franciszkańska 137, 91-845 Łódź e-mail: kontakt@zsps.elodz.edu.pl tel. 42-655-10-40, 42 655-10-40 https://www.facebook.com/zsps.lodz/

Opracowała:

Danuta Urbaniak

Organizator: 
Danuta Urbaniak
Adresat: 
Uczniowie, nauczyciele
Nr szybkiej informacji: 
204
Pokaż więcej
strzałka w dół