Pracownia Edukacji Zawodowej Łódzkiego Centrum Doskonalenia Nauczycieli
i Kształcenia Praktycznego
rekomenduje organizowane w ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego
SŁODKIE I ZDROWE ZAJĘCIA WARSZATOWE
Celem przedsięwzięcia jest przybliżenie uczniom gimnazjów zawodów branży spożywczej.
Warsztaty odbywać się będą w dniach od wtorku 21.10.2014 r. do piątku 24.10.2014 r. w godzinach 1000-1500 w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi, ul. Franciszkańska 137.
Czas trwania zajęć dla jednej grupy ok. 1 godziny.
Tematyka warsztatów:
· Produkcja wyrobów ciastkarskich - ćwiczenia praktyczne.
· Kształtowanie wyrobów piekarskich - ćwiczenia praktyczne.
· Wykonywanie prostych dekoracji cukierniczych - ćwiczenia praktyczne.
· Perspektywy zawodowe w przetwórstwie spożywczym - prezentacja multimedialna.
Ponadto będzie możliwość uczestniczenia w pokazach dekoracji cukierniczych, produkcji pralin oraz możliwość obejrzenia wystaw cukierniczych.
Grupy chętne do udziału w warsztatach mogą zgłaszać się telefonicznie:42 6551040, 600934181 lub poprzez e-mail: eszudrowicz@gmail.com, mmatuszewska2@wp.pl
Opracowały:
Joanna Kośka – dyrektor Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego
Danuta Urbaniak – konsultant ŁCDNiKP
Janusz Moos
Dyrektor Łódzkiego Centrum Doskonalenia
Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego
Proszę o zamieszczenie „SZYBKIEJ INFORMACJI” na tablicy ogłoszeniowej w pokoju nauczycielskim