Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi Oferta edukacyjna na rok szkolny 2020/2021

Informacja o wydarzeniu: 

Od 90 lat szkoła kształci najlepszych kucharzy, kelnerów, managerów restauracji  i specjalistów żywienia. W doskonaleniu praktycznych umiejętności wspomaga warsztat szkolny i najlepsze łódzkie firmy gastronomiczne. Uczniowie sprawdza się na olimpiadachkonkursach zawodowychprzedmiotowych i artystycznych Podejmują również wyzwania   w zawodach sportowych. Szkoła realizuje projekty współfinansowane z funduszy unijnych – dzięki nim uczniowie i nauczyciele zyskują dodatkowe umiejętności a szkoła jest nowocześnie wyposażona. Absolwenci tej szkoły bez problemu znajdują pracę! 

 

Jeśli kończysz właśnie szkołę podstawową, możesz zdecydować się na naukę w: 

  1. pięcioletnim Technikum nr 4 (zawód: technik żywienia i usług gastronomicznych lub technik usług kelnerskich) 

1 klasa – technik usług kelnerskich / technik żywienia i usług gastronomicznych   

4 klasy – technik żywienia i usług gastronomicznych   

2 klasy – kucharz (możliwość kontynuacji nauki w BS II stopnia lub na kursach kwalifikacyjnych)   

 

Absolwentom szkoły branżowej I stopnia proponuje się naukę w dwuletniej Branżowej Szkole II Stopnia nr 4 (zawód: technik żywienia i usług gastronomicznych) 

 

Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi 

ul. Sienkiewicza 88, 90-357 Łódź 

                                                                                                         tel.: 42 636 75 44, faks: 42 636 12 33 

Opracowała: 

 

Małgorzata Bartosiak-Sikorzyńska 

doradca metodyczny ds. doradztwa zawodowego 

 

Organizator: 
Małgorzata Bartosiak-Sikorzyńska
Adresat: 
Uczniowie
Nr szybkiej informacji: 
158
Pokaż więcej
strzałka w dół